Nyak és dekoltázs fiatalítása

„Az, aki szép, az reggel is szép, amikor ébred még ha össze is gyűrte az ágy” – tartja az örök klasszikus. Bőrünk öregedéséhez azonban ténylegesen hozzájárul napi életvitelünk, így akár az alvásunk milyensége is.

 

A nyak és dekoltázs bőre 30 éves kor előtt valószínűleg nem kap sok figyelmet. Ebben az életkorban az arcápolási rutin is maximum az áll vonaláig szokott tartani. Azonban az évek múlásával egyre mélyebb ráncokat figyelhetünk meg ezeken az érzékeny, vékony bőrrel borított területeken. Mi az oka, hogy itt gyorsabban öregszünk, és ami még fontosabb: hogyan lassítható le a folyamat? Az alábbiakban sorba vesszük a kerülendő tevékenységeket, a lehetséges kezelési módokat és hétköznapi tippeket osztunk meg Önnel annak érdekében, hogy nyaka és dekoltázsa ne árulkodhasson a koráról!

Összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat annak érdekében, hogy dönteni tudjon. Vajon kinek való a hyaluronsavas ajakfeltöltés és meddig tart a hatása? Hogyan néz ki az arc előtte és utána? Fáj a kezelés? Olvasson tovább és járjunk utána együtt!

Miért öregszik hamar a bőr a nyak és dekoltázs területén?

Egyszerű oka van: itt vékonyabb a bőr, mint az arcon, valamint alig található itt verejtékmirigy és zsírmirigy, így hamarabb elveszti a bőr rugalmasságát. A helytelen életmód, a nem megfelelő ápolás szintén hozzájárulhatnak a korai ráncok megjelenéséhez.

Főbűnök, amik gyorsítják a ráncosodást

A nyakunk és a dekoltázsunk – főleg a nyári időszakban – gyakran fedetlen marad. Így a ruhával fedett testrészeinkhez képest jobban ki van téve a nap káros UV-sugarainak, a környezeti hatásoknak. A túlzott napozás és a fényvédelem hiánya nagyban hozzájárul a ráncok korai kialakulásához.

De hétköznapi életünkben is vannak olyan tényezők, amelyek rontanak a helyzeten, például:

– ha a parfümöt rendszeresen a nyakunkra fújjuk,
– ha rendszeresen forró vízzel zuhanyzunk,
– ha bőrünk alvás közben meggyűrődik,
– ha dohányzunk,
– ha nem figyelünk a testmozgásra.

nyak és dekoltázs bőre

Hasznos tippek a mindennapokra a nyak és dekoltázs bőrének fiatalon tartásáért

Ápolás és radírozás

A vékony és érzékeny bőrt támogatnunk, ápolnunk kell. Erre minden nap érdemes figyelmet fordítanunk. Az első és legfontosabb, amit megtehetünk, hogy beemeljük a nyak és dekoltázs területét az arcápolási rutinunkba. Szerezzünk be kifejezetten erre a területre kifejlesztett kozmetikumokat.

Hetente legalább egyszer használjunk a területen bőrradírt, ami nem csak tisztít, de serkenti a vérkeringést is.

newskin esztétika tipp

Az orvosi bőrápolási termékcsalád, a SkinCeuticals Tripeptide-R Neck Repair nevű retinol tartalmú készítménye klinikailag bizonyítottan csökkenti a finom vonalak megjelenését, feszességet és tónust ad a nyaki területnek. A márka ezen kívül számos antioxidáns, vitaminos szérummal és hyaluronsav készítményekkel járul hozzá a szép és egészséges bőr fenntartásához. Ha érdeklik a termékek, vegye fel velünk a kapcsolatot!

Mozogjunk rendszeresen

A testmozgással biztosítani tudjuk a sejtek számára az oxigént és a tápanyagokat. Valamint mozgás következtében a megnövekedett vízfogyasztás is hidratálja bőrünket. Emellett táplálkozzunk kiegyensúlyozottan és fogyasszunk egészséges zsírokat.

Fényvédelem

Kerüljük a napot és használjunk fényvédő krémet! Ha tehetjük, kerüljük el a leégést. Ha napra megyünk, akkor pedig vagy takarjuk el a nyak és dekoltázs területét egy kendővel, vagy használjunk fényvédőt, így bőrünk védve marad a káros UV-sugarak ellen.

Kerüljük továbbá a forró fürdőt, ne fújjuk a parfümöt közvetlenül a nyak – dekoltázs területére, és esetleg beszerezhetünk kifejezetten ráncosodás elleni párnát is.

nyak és dekoltázs bőre
Forrás: sleepandglow.com

Esztétikai kezelések a nyak és dekoltázs fiatalon tartásáért

Milyen rendelői kezelések jöhetnek szóba, ha erről a kényes területről van szó? Szerencsére több opció közül is választhatnak a páciensek.

1. Mezoterápia

A mezoterápia korszerű és igen hatásos bőrfiatalító, regeneráló eljárás, mely során kizárólag természetes, laboratóriumi tisztaságú anyagokat juttatunk injekciós technikával a bőr megfelelő rétegeibe. A kezelendő bőrproblémától függően különböző összetételű, úgynevezett mezoterápiás koktélokat használhatunk, melyek különféle vitaminokat, ásványi anyagokat, antioxidánsokat, nem keresztkötött hialuronsavat tartalmaznak.

2. Lézer

A CO2 lézeres arcfiatalítással a pigmentfoltokat, a felszíni ráncokat, a tág pórusokat, a korábbi aknés gyulladások után megmaradt besüppedt hegeket is kezelni tudjuk! Azonban nem csak az arcon hatékony, hanem a nyak és a dekoltázs területén is! Hatására élénkül a bőr mikrokeringése, anyagcseréje, valamint fokozódik a bőr tartásáért és rugalmasságáért felelős kollagén-és elasztikus rostok termelődése.

3. FTC szálkontúr terápia

A vékonyszál kontúrterápiával (FTC kezelés) műtét nélkül tudjuk elősegíteni az arckontúrok helyreállítását, a bőr feszesítését, úgynevezett liftingjét. A vékonyszálas kontúrterápia az egyik legmodernebb biostimuláló esztétikai kezelés, a kor előrehaladtával megereszkedő, lazává váló bőr feszesítésére, a kötőszöveti réteg erősítésére, és az arckontúr megemelésére, „liftingjére” alkalmas kezelés.

4. Hyaluronsavas ráncfeltöltés

A hyaluronsavas ráncfeltöltés segítségével a szerkezeti változások orvosolhatóak, a ráncok kiegyenlíthetőek. A beadott töltőanyag a szervezet saját hyaluronidáz enzimjeinek köszönhetően fokozatosan bomlik le kb 1-1,5 év alatt, a töltőanyag típusától, sűrűségétől, életmódtól, anyagcserétől függően.

5. Hámlasztás

A newskin esztétikában elérhető kémiai peeling, felszínes gyümölcssavas peeling, triklórecetsavas peeling és SkinCeuticals rendelői hámlasztó kezelés is. Konzultáció során megtaláljuk az Ön számára megfelelő kezelést.

6. Profhilo

Az IBSA szabadalmaztatott NAHYCO® technológiájával kifejlesztett PROFHILO® az egyik legmagasabb hyaluronsav koncentrációval hosszan tartó hatékonyságot biztosít, hozzáadott térhálósító vegyi anyagok nélkül.

7. Skinbooster mélyhidratálás

A skinbooster mélyhidratálás kezelés eredményeként egészségesebb, rugalmasabb, feszesebb bőrt kapunk, a felületes apró ráncok elhalványodnak, telődnek, a bőrfelszín élettelibb, ragyogóbb megjelenést mutat. Az arcon, nyakon, dekoltázson végezhető kezelés során sok apró tűszúrással juttatjuk a hatóanyagot a bőrbe, előtte felszíni helyi érzéstelenítést alkalmazunk.

A kezelések árairól ITT tájékozódhat.

Személyre szabott kezelési terv kialakítása

A newskin esztétikában nagy figyelmet fordítunk arra, hogy minden páciensnek személyre szabott, a bőrtípusának legmegfelelőbb kezelési tervet állítsuk össze. Ha ön is szeretne ragyogó, fiatalos bőrt a nyak és dekoltázs területén, ne habozzon. Vegye fel velem a kapcsolatot és kérjen konzultációt!