Kezdőlap 9 Esztétika 9 Test 9 Lokális zsírbontás Aqualyx-szel

Lokális zsírbontás Aqualyx-szel

Lokális zsírbontás Aqualyx-szel. Mindent a kezelésről!

Lokális, azaz helyi, a test kisebb zsírlerakódásaiból adódó tökéletlenségeinek korrigálására alkalmas injekciós eljárás. Leginkább a toka, a háti redők, a csípő, a derék, a fenék, a belső és külső comb, lovaglónadrág és a térd helyi zsírdepóit tudjuk csökkenteni az eljárással. Férfiaknál a pseudo-gynecomastia, a mell elzsírosodása esetén is ajánlott.

Általános elhízás esetén viszont nem használjuk. Azokon a területeken hatásos, ahonnan mozgással és diétával sem tudunk megszabadulni a fölösleges zsírtól.

Az Aqualyx vizes, mikrozselés oldat, mely szintetikus, biokompatibilis dezoxikólsavat tartalmaz, ez az epesav típus természetesen is előfordul a szervezetben, elbontja a zsírsejtek falát, a sejtekben lévő zsírsavak kiszabadulnak, majd a nyirokrendszeren és vénás rendszeren keresztül ürülnek.

A kezelés után (toka kivételével) ultrahangos kezelést is alkalmazhatunk a hatás fokozására.

Az Aqualyx kezelés menete

Az Aqualyx hatóanyagot a bőr alapos fertőtlenítése után injekciós módszerrel 70-100 mm-es tűvel juttatjuk be a mély zsírszöveti rétegbe: intralipoterápia. A kezeléseket egy területen átlagosan 3-6 alkalommal kell elvégzeni és a kezelések között legalább 21 napnak kell eltelnie. Minden esetben orvosi konzultáció előzi meg, ahol eldöntjük alkalmas-e az eljárás, illetve mely területekre alkalmas, kb. hány alkalom szükséges.

A kezelés időtartama kb. 20-30 perc, a kezelt terület(ek) függvényében. Az injekcióhoz lidocaint is adhatunk, ennek ellenére minimális kényelmetlenséggel járhat.

A kezelés mellékhatásaként az injekciózott területen átmeneti duzzanatot, oedemát, bőrpírt tapasztalhatunk, ezt melegség érzés és fájdalom kísérheti, melyek időtartama 2 óra, de 2 nap is lehet. Ritkán szubkután csomósodás is előfordul. Mivel tűszúrásos a technika, véraláfutások sem kizártak, ezek felszívódását árnika krémmel gyorsíthatjuk. Has, comb zsírbontása után bandázst, szorító ruhát, harisnyát is célszerű viselni.

Kezelés utáni teendők

Aqualyx zsírbontó kezelés után 5 napon át nem végezhető masszázs, a kúra alatt nem ajánlott a rádiófrekvenciás kezelés, illetve kryolipolízis sem. A beavatkozás után közvetlenül kerülni kell a megerőltető testedzést.

Oda kell figyelni a fokozott folyadékbevitelre (víz!!), ezzel is segítve a szervezet kiválasztó folyamatait. Az injekciózást követően 12 óráig ne használjon semmilyen kozmetikumot a kezelt területen. Ne menjen szaunába, meleg helyre, ne napozzon. Fájdalom esetén paracetamol típusú gyógyszer használható. Kezelés előtt és a kúra során ne szedjen vérhígító hatású készítményeket, pl. aszpirint.

Kinek nem ajánlott?
Akut gyulladás, bőrfertőzés, terhesség, szoptatás, lipodisztrófia, 21 év alatti és 60 év fölötti életkor, bármilyen fennálló krónikus betegség, autoimmun megbetegedések, vérhígító szedése, anafilaxia, súlyos allergia az anamnézisben.