Kezdőlap 9 Esztétika 9 Arc 9 Értágulatok kezelése

Értágulatok kezelése

}

Kezelés időtartalma

1 óra

Kezelés ára

15 000 Ft-tól

Kezelés hatása

6 hónap (átlagosan)
Nők és férfiak millióinak az életét keserítik meg az arcon megjelenő értágulatok. Ez a jelenség az úgynevezett rosaceas bőrbetegség legelső tünetei közé tartozik.

Az orcán, orron, állon apró, teleangiectasiák, azaz tágult kiserek jelennek meg, ehhez egy diffúz bőrvörösség (centrofacialis erythema) is társul. Az értágulatokat legegyszerűbben ugyanakkor nagyon hatékonyan tudjuk kezelni elektrokoagulációval, ezzel a diffúz bőrpír is csökkeni fog.

Az ér eredetű jóindulatú piros növedékek, úgynevezett apró póknaevusok és cherry angiomák is jól kezelhetőek elektrocoagulációval.

Mit jelent ez?

Koagulátorral, diatermiás készülékkel végzett elektrosebészeti beavatkozás során a kezelt szöveten nagyfrekvenciás áram halad át, a szövet elektromos ellenállásából adódóan hő fejlődik, a kialakuló magas hőmérséklet, illetve az elektromos áram hatására a fehérjék kicsapódnak, megalvadnak ezt hívjuk elektrokoagulációnak.

Hogyan néz ki a kezelés?

A kezelt területen helyi érzéstelenítő krém használata, majd bőrfertőtlenítés után kis tűelektródákkal érintjük meg az ereket, akár több ponton is, ennek hatására azonnal összecsapzódnak, bezárulnak a hajszálerek, helyükön átmenetileg apró pörk képződik, mely 7-10 nap alatt hámosodik.

Közvetlenül kezelés után bőrpír, duzzanat jelentkezhet, ez másnapra szűnik. Jegeléssel, thermal víz használatával nyugtathatjuk a bőrt.

Az elektrokoaguláció pillanatnyi szúró, égő fájdalommal jár, de helyi érzéstelenítő krémmel komfortosabbá tehető a kezelés.

Hogyan néz ki az utókezelés?

A kezelés után kiváló gyógyulásra számíthatunk, hegesedés nem fordul elő. A kezelt bőrfelületen fertőtlenítő, hámregeneráló krémeket kell alkalmazni gyógyulásig. Nagyon fontos a fényvédelem, a rosaceas alapbetegség eleve megkívánja az SPF 50-es fényvédő krémek használatát, de a beavatkozás okozta gyulladás miatt erre fokozottan szükség van, a pigmentfoltok elkerülése végett is.

Általában 1-2 kezelés elegendő, hatása hosszútávú, de nem végleges, mivel újabb tágult erek az évek során újra megjelenhetnek, ebben az esetben ismételhető a kezelés.

Kinek nem ajánlott?
Szívritmuszavarban, pacemaker beültetés után, terhesség, szoptatás alatt, aktívan zajló bőrfertőzés esetén nem végezzük