Hyaluronsavas ajakfeltöltés kisokos – Minden, amit tudnia kell!

Ahogy öregszünk, ajkaink egyre inkább veszítenek volumenükből és teltségükből. Ez a szervezetben lezajló természetes folyamatnak, a kollagén és elasztin csökkenésének tudható be. Ezek a bőrünkben található kötőszöveti alkotók, melyek annak strukturáltságáért és rugalmasságáért felelnek. Összességében tehát ezeknek az anyagoknak a csökkenésével és arcvonásaink, a csontok, zsírszövet természetes változásával, fogyásával az ajkaink az évek folyamán egyre kisebbek és vékonyabbak lesznek.

Megfelelő szakember segítségével azonban az ajkak új életre kelthetőek – bármilyen életkorban!

A mai celeb kultúra nem csak népszerűsítette, de démonizálta is az ajakfeltöltés fogalmát és ennek köszönhetően manapság sajnos sokan az úgynevezett „kacsaszájjal”, műszáj hatással aposztrofálják a kezelést. Pedig a valóságban a hyaluronsavas ajakfeltöltéssel nagyon szép, természetes hatást lehet elérni. Ha mindig is teltebb ajkakra vágyott, de sosem mert belevágni az ajakfeltöltésbe, akkor ez a cikk Önnek készült!

Összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat annak érdekében, hogy dönteni tudjon. Vajon kinek való a hyaluronsavas ajakfeltöltés és meddig tart a hatása? Hogyan néz ki az arc előtte és utána? Fáj a kezelés? Olvasson tovább és járjunk utána együtt!

Mi az a hyaluronsav?

A hyaluronsav egy igazi csodaszer, hiszen a kötőszövetek egyik fő alkotóelemeként nagyon fontos szerepet játszik a bőr hidratálásában – és alapvetően természetesen termelődik. Mennyisége a kor előrehaladtával azonban csökken, ahogy azt már fentebb is említettem. A jó hír az, hogy a hyaluronsavat könnyedén tudjuk pótolni! Hatására az ajkak teltebbek lehetnek és még a száj körüli ráncok is kisimulhatnak.

A hyaluronsav eredete

A hyaluronsav alapvetően két forrásból származhat: lehet állati eredetű, illetve laboratóriumi úton előállított, baktériumok segítségével termeltetett forma.

Az esztétikai bőrgyógyászatban manapság alkalmazott modern hyaluronsavas töltőanyagok, baktériumok által biológiai fermentációval előállított, különféle keresztkötéseket tartalmazó, nagy tisztaságú, különböző sűrűségű, „keménységű”, steril fecskendőbe töltött készítmények. Mivel nem állati eredetűek, allergiás reakcióra nem kell számítani.

Használata az esztétikában

Az úgynevezett dermális töltőanyagok használatával nem csak az ajkak volumene, hanem a formája is alakítható. Az ajkak végleges, kívánt formáját nem feltétlen azonnal érjük el, hanem fokozatosan – a páciens igényeinek megfelelően növelve a hatóanyagot.

Milyen hyaluronsavas töltőanyaggal dolgozom én?

A newskin esztétikában elsősorban a világ piacvezető, nagy múlttal rendelkező, JUVÉDERM® termékcsaládot használom, amely az Amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerengedélyeztetési Hivatal (FDA) engedélyével is rendelkezik.
Hyaluronsavas ajakfeltöltés

A hyaluronsavas ajakfeltöltés előnyei

A hyaluronsavas ajakfeltöltés előnyei

Szemben a hagyományos, szemcsés gélekkel, a JUVÉDERM® sima gélszerkezetének (ún. Vycross technológia) köszönhetően olyannyira természetes hatást nyújt, hogy senki sem fogja észrevenni, hogy a páciens ajakfeltöltésen járt, viszont mindenki megjegyzi majd, mennyire élettelteli, fiatalos, telt ajkai vannak.

Azonnali eredmény

Az eredmények szinte azonnal láthatók! Bizonyos dermális töltőanyagok esetén eltarthat egy ideig, mire meglátja az eredményeket, azonban az általam alkalmazott JUVEDERM® ajakfeltöltők azonban szinte azonnali hatást kínálnak a kezelt területeken. Sok páciens éppen ezért csak egy kezelést igényel a kívánt eredmények elérése érdekében.

Gyors és kényelmes eljárás

Egy ajakfeltöltő kezelés általában 15-20 percet vesz igénybe (nem számolva az érzéstelenítést, az utókezelést és az adminisztrációt). Emellett a felépülési idő minimális, ami azt jelenti, hogy a kezelés után azonnal folytathatja napi tevékenységét.

Sokkal tovább tart a hatása

A dermális töltőanyagok közül a JUVÉDERM® rendelkezik az egyik leghosszabban tartó hatással. A hagyományos töltőanyagok 4-6 hónapig tartanak, ezzel szemben a JUVÉDERM® ezt az időt minimum megduplázza – ezzel időt és pénzt spórolva a pácienseknek.
Hyaluronsavas ajakfeltöltés

Szebbé teszi a bőrt

Ahogy már fentebb említettem, a szervezetben a hyaluronsav nedvességet ad a bőrnek. Az életkor előrehaladtával a test raktárai kimerülnek, és ennek következtében a bőr kiszáradhat, száraznak, ernyedtnek és fakónak tűnhet, megjelennek a finom ráncok. A hyaluronsavas kezelések segítségével a bőrbe injektált hatóanyag pont az aggodalomra okot adó területen fejti ki hatását.

Noha az elsődleges célunk az ajkak dúsabbá tétele, az innovatív töltőanyagok hatására a test saját raktárainak újbóli feltöltésére is törekszik. Ez segíthet a bőrén, hogy növelje az elasztin termelését és egyenletes segít helyreállítani a természetes megjelenést. Az ajkak körüli bőr tehát egészségesebbé, élettel telibbé válik.

Visszafordítható

A JUVEDERM® kezelés egyik legfontosabb előnye, hogy visszafordítható. Ha nem elégedett az eredménnyel, vissza tudjuk állítani a korábbi állapotot. A hyaluronsav alapú töltőanyagok biológiailag lebomlóak, ami azt jelenti, hogy a gél fokozatosan lebomlik és eltűnik – ezt a folyamatot fel tudjuk gyorsítani, ha szükséges.

Ha úgy dönt, hogy szeretné igénybe venni a hyaluronsavas ajakfeltöltést, ismernie kell a lépéseket!

1. lépés: konzultáció

A konzultáció során megbeszéljük, hogy mi a pontos cél: forma változtatás, nagyobbítás, esetleg csupán hidratálás? Ez nemcsak a mennyiség kiválasztásában, de a töltőanyag megválasztásában is fontos, hiszen különböző anyagok állnak rendelkezésünkre:

• vannak lágyabb, kevésbé koncentrált hyaluronsavas töltőanyagok,
• és vannak magas koncentrációjú, nagyobb feszességet adó, tartósabb hatást ígérő, „keményebb” anyagok is.

2. lépés: az ajakfeltöltés

Kíváncsi, pontosan hogyan zajlik a hyaluronsavas ajakfeltöltés?

Mivel az ajak gazdag érzőidegekben, és vékony a bőr, helyi érzéstelenítő krémet használok minden esetben a beavatkozás előtt, hogy komfortosabbá tegyem a kezelést.

Az ajakfeltöltésnél kifejezetten kedvelem az oszlop technikát vagy orosz módszert („Russian lips”), ezzel érhető el ugyanis a legtermészetesebb hatás, és ezzel „nagyobbítható” leginkább az ajak.

Russian Lips = Ez a módszer sokkal lassabb és precízebb, mint a többi. Általánosságban elmondható, hogy több, kisebb szúrással jár, ezért a kezelés utáni napokon a duzzadás esélye nagyobb, mint más módszereknél. Előnye azonban, hogy a töltőanyag nem tud elcsúszni, felcsúszni, gyönyörű formát lehet vele létrehozni és igazán telt ajkak érhetőek el vele. Ennél a technikánál a kacsacsőr hatás kizárt.

Ha aszimmetriát is kezelünk, vagy újabb formát alakítunk ki, nemcsak szimpla nagyobbításról van szó, akkor elképzelhető, hogy többféle szúrási technika kombinációja szükséges, illetve fontos, hogy hogyan osztjuk el az anyagot.

Mennyi töltőanyag kell?
Általában 1 ml töltőanyagot injekciózunk egy alkalommal, ez elegendő ahhoz is, hogy a formán változtassunk, illetve ahhoz is, hogy volumenizáljuk az ajkakat. Aki viszont extrém dúsításra vágyik, 2-3 hét múlva további 0,5- 1 ml hyaluronsavat is kaphat.

A 0,5 ml-es dózisok általában csak hidratálásra, jelzett nagyobbításra vagy korrekcióra alkalmasak, jelentős volumenizálásra nem elegendő 0,5 ml injekció.

A kezelés kb. 30-40 perc az érzéstelenítés, utókezelés, jegelés és dokumentációval együtt.

3. lépés: utókezelés

Mit kell tenni ajakfeltöltés után? Kezelés után jegelés ajánlott az oedema csökkentéséhez. A végső hatás néhány nap után várható, amikor az oedema lelohad és a töltőanyag saját hidrátburkot alakít ki, beépül a szövetekbe.

Az esetleges bevérzések 7-10 nap alatt felszívódnak. További kezelés 2 héten belül nem ajánlott.

Utókezelésként a Teoxane egyedülálló 3D lip hyaluronsavas balzsamját javasolom otthoni használatra a tartósság fokozása érdekében.

4. lépés: ellenőrzés és konzultáció

A kezelés után két héttel ellenőrzöm az eredményt és a pácienssel együtt döntünk a további esetleges kezelésekről.

5. lépés: újabb ajakfeltöltés – igény szerint

Ha úgy ítéljük meg, hogy a kívánt eredményt elérése érdekében még érdemes lenne egy további adag hyaluronsavat is befecskendezni, akkor beütemezzük a következő kezelést.

Mennyibe kerül a kezelés?

Ajakfeltöltés hyaluronsavval 80 000 Ft / ml

Összegzés – mikor és kinek ajánlom az ajakfeltöltést?

Ha jól érezzük magunkat a bőrünkben, azt szívesen mutatjuk mások felé is. Önnek ajánlom a kezelést, ha mindig is elégedetlen volt az ajkaival és túl vékonynak, formátlannak, aszimmetrikusnak érezte őket. Továbbá ajánlom akkor is, ha fiatalosabb kinézetet szeretne elérni. A kor előrehaladtával egyre több apró jel figyelmeztet az idő múlására, de ne hagyja, hogy arca fáradtabbnak tűnjön, mint amilyennek érzi magát!

Meddig tart a kezelés?

30-40 perc

Meddig tart a hatás?

6-12 hónap

Hány kezelés szükséges?

1-3, igénytől függően

Miért válasszon engem?

• Elsősorban JUVÉDERM® töltőanyagot használok, amely világ egyik vezető hyaluronsav tartalmú arcfeltöltő márkája.• Segítek a természetes eredmény és érzet elérésében.
• Az eredmények akár 6-12 hónapig is láthatóak a választott kezeléstől függően.
• Mindent megteszek a fájdalommentes, minimális diszkomfort érzettel járó kezelésekért.
• Debrecen frekventált részén várom magánrendelőmben.

Itt az ideje befejezni az álmodozást! Kérjen konzultációs időpontot!

Még mindig nem győztem meg? Nézze meg pácienseim eredményeit!
Ajakfeltöltés előtte utána – JUVÉDERM® eredmények
Ajakfeltöltés előtte utána – saját JUVÉDERM® eredmények
Hyaluronsavas ajakfeltöltés