Bőrmegújítás felsőfokon – Frakcionált CO2 lézeres arcfiatalítás

A kor előrehaladtával bőrünk egyre inkább veszít feszességéből, ragyogásából, főként az arc, nyak, dekoltázs és kézfej felületén. A megereszkedett bőr megújítása azonban már műtét nélkül is lehetséges! A frakcionált CO2 lézeres arcfiatalítás alkalmas a táskák, aknék, hegek, pigmentfoltok és egyéb bőregyenetlenségek korrekciójára. De miért is olyan hatékony ez a kezelés? A titok a részletekben rejlik!

Mi is tulajdonképpen a CO2 lézeres arcfiatalítás?

A CO2 frakcionált lézeres arcfiatalítás egy új technológia a lézeres kezelések között, mely sokkal kevésbé invazív és gyorsabb a felépülési idő. A bőrfelületet négyzetcentiméterenként változó pontsűrűségben kezeljük. A lézersugár pontszerűen hatol a bőrbe, javítva a bőr mikrokeringését és fokozva a kollagén-és elasztikus rostok termelődését.

Milyen géppel dolgozunk?

A kezeléseket a BISON FIRE-XEL™ CO2 frakcionális és sebészeti lézerrel végezzük, amely a világon elsőként tartalmaz intelligens kezelésbeállító rendszert. Ennek segítségével felmérhetjük és elemezhetjük a páciens bőrállapotát, ami alapján a legeredményesebb bőrfiatalító kezelést nyújthatjuk.

Frakcionált CO2 lézeres arcfiatalítás

Alkalmazási lehetőségek

A lézeres bőrfiatalítás arcon, nyakon, dekoltázson és kézfejen egyaránt alkalmazható.

A lézeres kezelés:

– fiatalítja a bőrstruktúrát,
– javítja a bőrtónust, bőrtextúrát, ragyogást ad a bőrnek,
– csökkenti a mélyebb és finom ráncokat,
– feszesíti a bőrt akár a szem környékén és a nyaki területen is,
– alkalmas a pigmentfoltok, bőr színegyenletlengések kezelésére,
– összehúzza a tágult pórusokat és a látható, tágult hajszálereket
– halványítja a nyúlási csíkokat,
– lézeres dermabrázióra is alkalmas,
– csökkenti a hegeket.

A 0. lépés: konzultáció

A lézeres kezelés előtt mindenképpen tartunk egy konzultációt, ahol bőrgyógyászati szempontból megvizsgáljuk a bőr állapotát, megállapítjuk a korábbi kezelések hatékonyságát és megtervezzük az újabb kezelési programot. Minden páciens számára egyedi, személyre szabott kezelési tervet készítünk, bőrproblémára szabva.

Hogyan készüljön fel a beavatkozásra?

A plasztikai műtétekkel ellentétben itt nincs szükség további vizsgálatokra, azonban van néhány életmódbeli javaslatunk, melyekkel növelhető a kezelés hatékonysága:

– érdemes kerülni a dohányzást, ezzel is elősegítve a bőrregenerációs folyamatokat,
– javasolt a bő folyadékbevitel és a könnyű ételek fogyasztása,
– javasolt továbbá a vitaminok és ásványi anyagok pótlása (C-vitamin, szelén és cink), ezzel is segítve a gyógyulást,
– a frakcionált CO2 lézeres arcfiatalítás előtt két héttel továbbá ellenjavallt az aszpirin, illetve a ginkgo biloba és egyéb gyógynövény hatóanyagú természetgyógyászati készítmények, fényérzékenyítő készítmények

A kezelés előtt és után kiemelten ajánlott ügyelni a megfelelő fényvédelemre!

Frakcionált CO2 lézeres arcfiatalítás

Hogyan működik a frakcionált CO2 lézeres arcfiatalítás?

A kezelést felszíni érzéstelenítő krém alkalmazás után végezzük, mivel a kezeléssel egy napégésszerű gyulladást idézünk elő, a bőr kipirosodik, oedemássá válik, a páciens, égő érzést tapasztal.

A CO2 lézeres arcfiatalítás során frakcionált technológiával a bőrfelületet négyzetcentiméterenként változó pontsűrűségben kezeljük. A lézersugár pontszerűen hatol a bőrbe, közvetlenül hat a bőr kötőszöveti rétegére, a kollagén rostok képződését stimulálja. A gép erősségét mindig a páciens igényeihez igazítjuk!

A bőrben apró koagulációs sérülések (pontszerűen létrejött hőkárosodás) jönnek létre, sértetlenül hagyva a pontok közötti szöveti részeket, ahonnan el tud indulni a gyors szöveti gyógyulási folyamat.

Ennek a mechanizmusnak köszönhetően jön létre a lézer bőrmegújító és bőrfeszesítő hatása minimál-invazív módon: maximum 7-10 nap múlva friss bőr jelenik meg.

Frakcionált CO2 lézeres arcfiatalítás

Orvosi kozmetikumokkal kezeljük a bőrt

A kezelés végén La Roche-Posay termálvízzel nyugtatjuk a bőrt, CE Ferulic szérummal tesszük tartósabbá az eredményt, SkinCeuticals Redness Neutralizer gél-krémmel csökkentjük a bőrpírt, és hűsítő arcmaszkot helyezünk fel.
A hatás fokozása érdekében igény szerint SkinCeuticals otthoni bőrápolási programot is javasolunk, természetesen személyre szabottan, bőrtípusnak és problémának megfelelően, ugyanis a C- vitaminos szérumok fokozzák a kollagén rostok képződését, ezáltal növelik a bőr feszességét, emellett éjszakai ápolók, ránctalanítók és fényvédők is remek kiegészítői lehetnek a lézeres kezelésnek.

A kezelés eredménye

A lézerfény hatására intenzív regenerálódás indul be, élénkül a bőr mikrokeringése, anyagcseréje, valamint fokozódik a bőr tartásáért és rugalmasságáért felelős kollagén-és elasztikus rostok termelődése. Ez a stimulálási folyamat 2-3 hónapig is zajlik.

A bőr feszesebb, rugalmasabb, tömöttebb lesz, felszíne és színe üdébb, egységesebb megjelenést mutat, a pórusok mérete jelentősen csökken.

Kombinálható más kezelésekkel a frakcionált CO2 lézeres komplex arcfiatalítás?

Önmagában is nagyon hatékony, de kombinálható más esztétikai kezelésekkel is, például vékonyszálas kontúrterápiával, hyaluronsavas töltéssel vagy izomrelaxáló kezeléssel. Ebben az esetben konzultáció során egyeztetünk a kezelések sorrendjéről.

Szeretné megtapasztalni saját bőrén? Jelentkezzen be konzultációra ITT.